MagyarEnglish (United Kingdom)

Küldetésnyilatkozat

 

Csorvási Könyvtár, Közművelődési és Szabadidő Szervező Nonprofit kft.

 

Bartók Béla Városi és Iskolai Könyvtár

Küldetésnyilatkozat

 

 

A csorvási Bartók Béla Könyvtár alapítása, 1949 óta áll a magyar kultúra szolgálatában. Városi és iskolai könyvtárként kettős feladatot lát el. Feladata a Csorváson és környékén élő lakosság könyvtári ellátásának biztosítása és az iskolai nevelő-oktató munka segítése.

 

 

A könyvtár Csorvás kulturális alapintézménye. Nyilvános könyvtár, melynek szolgáltatásait bármely magyar és külföldi állampolgár igénybe veheti. Munkájának alapértéke a demokratizmus, a magyar kultúra iránti hivatástudat, az egyetemes emberi értékek őrzése, védelme és terjesztése.

 

 

Fontosnak tartja az emberi értékek megőrzését, a könyvtárhasználókkal személyes kapcsolat kiépítését, a kulturált könyvtári környezet, a családias, jó hangulatú légkör megteremtését. A könyvtár olyan kulturális intézmény, ahol a hagyományos, emberi kapcsolatok megőrződnek, ahol lehetőség nyílik a kötetlen eszmecserére és a szabad információszerzésre. Segítséget kíván nyújtani a szabadidő hasznos eltöltéséhez, az élethosszig tartó tanulás elősegítéséhez. Együttműködik a város intézményeivel, a művelődési és civil szervezetekkel az értékek közvetítése érdekében

 

Iskolai könyvtárként szorosan együttműködik a város oktatási intézményeivel. Az iskola pedagógiai programja alapján a nevelőtestülettel együttműködve segíti a mindennapos oktató-nevelő munkát, könyvtárhasználati foglalkozások segítségével végzi a tanulók könyvtárhasználati felkészítését, részt vesz az önálló ismeretszerzés képességeinek kifejlesztésében. Segíti a tanulók helyes informatikai szemléletének, biztonságos információkezelési szokásainak kialakítását. Lehetőséget kínál az önművelésre, az olvasásfejlesztésre, a csoportos és egyéni tanulás technikájának, módszereinek elsajátítására, a személyiség komplex és differenciált fejlesztésére.

 

 

A könyvtár feladatának tartja:

 

  • biztosítani a Csorváson és környékén élők számára a nyilvános könyvtári ellátást
  • segíteni az iskolai és óvodai oktató-nevelő munkát
  • folyamatosan fejleszteni és gondozni könyvtári állományát, figyelemmel kísérni az olvasói igényeket
  • terjeszteni a magyar és nemzetközi kultúra értékeit
  • felkarolni a helyi kulturális kezdeményezéseket
  • gyűjteni a Csorvásra vonatkozó helytörténeti dokumentumokat és információkat, azokat az olvasók rendelkezésére bocsátani, illetve rendszeresen közzé tenni a helytörténeti kutatások eredményeit
  • közhasznú információs szolgáltatást nyújtani
  • biztosítani más könyvtárak állományának, és szolgáltatásainak elérését

 

A könyvtár szolgáltatásaival a művelődés és kikapcsolódás fontos helyszíne kíván lenni, azáltal, hogy megkülönböztetés nélkül, mindenki számára lehetővé teszi az általa gyűjtött, megőrzött, feldolgozott és szolgáltatott dokumentumokhoz és az információhoz való szabad hozzáférést.

 
Fő támogatónk:
Hirdetés
Hirdetés
TÁMOP-3.2.4-09/1-2010-0022 számú pályázat

Névnapok

Ma 2017. augusztus 22, kedd, Menyhért, Mirjam napja van.
Holnap Bence napja lesz.

Naptár

augusztus
H K SZ CS P SZ V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Idézetek

Ritkán látszik meg a sárról, hogy hópehely volt azelőtt.

Heltai Jenő


Együttműködünk


 Nemzeti Kulturális Alap
Nemzeti Kulturális Alap

 

Nemzeti AudioVizuális Archívum
Nava pont

Időjárás

 

 
A magyar linkjegyzék Tárhely és domain