Könyvajánló

Kedves gyerekek! 

Ezen az oldalon figyelmetekbe ajánlunk néhány, általunk érdekesnek tartott olvasmányt. Szeretnénk, ha ti is ajánlanátok kedvenc könyveiteket másoknak. Írjátok meg az Üzenőfalra, vagy a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   e-mail címre, melyik könyveket ajánlanátok társaitoknak elolvasásra!

            Könyvtárosok

 

 altSzabó Magda: Bárány Boldizsár 
A verses mese egy haszontalan kisbárány csínytevéseinek és jó útra térésének története "tizennyolc bégetésben elregélve". A fejezetek nagy része gyászos cselekedetekről ad számot. Nem hiába búsul hát fiacskája viselt dolgai miatt a szorgos Bertalan, hisz Boldizsár nem veti meg a másét, tönkreteszi a szomszédok edényeit, szerszámait, kővel dobálja csendes emberek háza táját. A történet végén az ismerős kis alak mégis büszkén, boldogan sétálgat. Hogy miért? Erről szól a szellemes, játékos mese.   
 

altBöszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Böszörményi Gyula varázslatos, lélegzetelállítóan izgalmas és eredeti mesekönyve, amelyben találkozhatunk Gergővel, Zsófival, no meg Budapest egy teljes ismeretlen oldalával

 

   
altGergely Márta: Szöszi
 
A Szöszi név hallatán a mai fiataloknak valószínűleg a Dr. Szöszi című nagysikerű amerikai film első és második része jut eszébe. A történet hőse is szőke, egy tizennégy éves szőke tinilány, aki, mint minden kamasz, nehezen igazodik el a mindennapok kusza útvesztőjében, vagyis magában az életben. Amikor megismerjük, éppen a legrosszabb korszakát éli: nem megy a tanulás, semmihez sincs kedve, úgy érzi, senki sem szereti. A regényből kiderül, hogyan viselkedik egy öntudatos és érzékeny kamaszlány, ha saját makacssága folytán nehéz helyzetbe kerül. Az 1958-ban született mű történelmi hátterét az '56-os események alkotják, a gyerekek megismerkedhetnek édesanyjuk korosztályának egyik kedvenc olvasmányával. 

 

   alt
Elizabeth Dalby: A természet csodái
Bolygónk növény- de még inkább állatvilága iránt érdeklődő gyerekek figyelmébe ajánljuk ezt az albumot, amely az élővilág csodálatra méltó jelenségeiből tematikus válogatásban ad ízelítőt. Ismereteket szerezhetünk a különféle fajok táplálkozási, védekezési szokásairól, egymással való érintkezéséről, mozgáskultúrájukról, önvédelmi és támadási módszereikről, jellegzetes élőhelyeikről. Az utolsó két fejezetben kerülnek bemutatásra a különböző kirívó, extrém rekordok és lények, valamint az állati érzékelés mikéntje. A rengeteg színes fotóval, rajzzal illusztrált, rövid, olvasmányos szöveggel kísért kötet végén tárgymutató segíti a keresést.
 

 


Névnapok

Ma 2017. június 25, vasárnap, Vilmos napja van.
Holnap János, Pál napja lesz.

Naptár

június
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Idézetek

Szenvedéseink egyik oka az, hogy mások példája után megyünk, nem értelmünk irányít bennünket, hanem a megszokást követjük.

Seneca