Book-commendation
There are no translations available.

Kedves gyerekek! 

Ezen az oldalon figyelmetekbe ajánlunk néhány, általunk érdekesnek tartott olvasmányt. Szeretnénk, ha ti is ajánlanátok kedvenc könyveiteket másoknak. Írjátok meg az Üzenőfalra, vagy a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   e-mail címre, melyik könyveket ajánlanátok társaitoknak elolvasásra!

            Könyvtárosok

 

 altSzabó Magda: Bárány Boldizsár 
A verses mese egy haszontalan kisbárány csínytevéseinek és jó útra térésének története "tizennyolc bégetésben elregélve". A fejezetek nagy része gyászos cselekedetekről ad számot. Nem hiába búsul hát fiacskája viselt dolgai miatt a szorgos Bertalan, hisz Boldizsár nem veti meg a másét, tönkreteszi a szomszédok edényeit, szerszámait, kővel dobálja csendes emberek háza táját. A történet végén az ismerős kis alak mégis büszkén, boldogan sétálgat. Hogy miért? Erről szól a szellemes, játékos mese.   
 

altBöszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Böszörményi Gyula varázslatos, lélegzetelállítóan izgalmas és eredeti mesekönyve, amelyben találkozhatunk Gergővel, Zsófival, no meg Budapest egy teljes ismeretlen oldalával

 

   
altGergely Márta: Szöszi
 
A Szöszi név hallatán a mai fiataloknak valószínűleg a Dr. Szöszi című nagysikerű amerikai film első és második része jut eszébe. A történet hőse is szőke, egy tizennégy éves szőke tinilány, aki, mint minden kamasz, nehezen igazodik el a mindennapok kusza útvesztőjében, vagyis magában az életben. Amikor megismerjük, éppen a legrosszabb korszakát éli: nem megy a tanulás, semmihez sincs kedve, úgy érzi, senki sem szereti. A regényből kiderül, hogyan viselkedik egy öntudatos és érzékeny kamaszlány, ha saját makacssága folytán nehéz helyzetbe kerül. Az 1958-ban született mű történelmi hátterét az '56-os események alkotják, a gyerekek megismerkedhetnek édesanyjuk korosztályának egyik kedvenc olvasmányával. 

 

   alt
Elizabeth Dalby: A természet csodái
Bolygónk növény- de még inkább állatvilága iránt érdeklődő gyerekek figyelmébe ajánljuk ezt az albumot, amely az élővilág csodálatra méltó jelenségeiből tematikus válogatásban ad ízelítőt. Ismereteket szerezhetünk a különféle fajok táplálkozási, védekezési szokásairól, egymással való érintkezéséről, mozgáskultúrájukról, önvédelmi és támadási módszereikről, jellegzetes élőhelyeikről. Az utolsó két fejezetben kerülnek bemutatásra a különböző kirívó, extrém rekordok és lények, valamint az állati érzékelés mikéntje. A rengeteg színes fotóval, rajzzal illusztrált, rövid, olvasmányos szöveggel kísért kötet végén tárgymutató segíti a keresést.
 

 


Name-days

Today Friday, 18 August 2017, Ilona day.
Huba day will be tomorrow.

Calendar

August
M T W T F S S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Quotations

An ounce of action is worth a ton of theory.

Friedrich Engels